12 maart, 2014 · Eva van KesterInzicht met dashboard voor managementinformatie

Wouter van Kan over Molenaar& Plasman Solutions

NBTC Holland Marketing over Molenaar&Plasman SolutionsWouter van Kan
Financieel Directeur
NBTC Holland Marketing

'Ik heb de samenwerking met MnP Solutions als efficiënt en zeer positief ervaren en zou hen zeker aanbevelen bij andere bedrijven.'

NBTC Holland Marketing staat voor de (inter)nationale branding en marketing van de bestemming ‘Holland'.  Het succes van NBTC Holland Marketing wordt gemeten met een aantal Kritische Prestatie Indicatoren. De presentatie van deze KPI’s was voor verbetering vatbaar. Financieel Directeur Wouter van Kan zocht hiervoor naar een eenvoudige oplossing.

'De aanwezige managementinformatie werd nu niet of heel beperkt gepresenteerd. De Raad van Toezicht van NBTC Holland Marketing liet weten hier wel behoefte aan te hebben. We hebben MnP Solutions daarom gevraagd een oplossing te ontwikkelen die de belangrijkste informatie op een prettige manier toegankelijk maakt.

Het eerste voorstel zag er eigenlijk al heel goed uit. En na een paar keer heen en weer mailen, was het af. Het dashboard geeft onder andere inzicht in het aantal internationale gasten en de verhouding tussen de uitgaven voor promotie en hoeveel toeristen of bezoekers in ons land besteden. Verder zijn ook de online bezoeken aan holland.com, de klanttevredenheid en de financiële positie van NBTC Holland Marketing als bedrijf inzichtelijk gemaakt. De informatie is uiteraard zoveel mogelijk visueel weergegeven in een strakke, professionele lay-out. Dat maakt een presentatie toch af.

Na afronding van het dashboard voor de Raad van Toezicht van NBTC Holland Marketing , hebben we MnP Solutions gevraagd om ook de KPI’s van het Management Team inzichtelijk te maken. Beide dashboards vormen nu de basis voor onze overleggen en geven structureel inzicht in de ontwikkelingen en prestaties van onze organisatie. Ik heb de samenwerking met MnP Solutions als efficiënt en zeer positief ervaren en zou hen zeker aanbevelen bij andere bedrijven.'