24 oktober, 2013 · Eva van KesterFijn werken

Cleancompany over Molenaar&Plasman Solutions

Selman Sen, eigenaar Cleancompany
“We kunnen hiermee aantonen dat wij aandacht hebben voor de wensen van de klant en serieus omgaan met eventuele klachten en kwaliteitsmanagement.”

Clean Company is een facilitaire dienstverlener uit Amsterdam. Of het nu gaat om schoonmaken, onderhoudswerkzaamheden of andere klussen, Clean Company streeft naar een hoge kwaliteit van werken, geborgd in procesbeschrijvingen volgens de ISO standaarden. De kwaliteitseisen van de opdrachtgever zijn daarbij leidend. MnP Solutions' René Plasman begeleidde Clean Company in aanloop naar en tijdens het certificeringstraject. Selman Sen, eigenaar en directeur van Clean Company, vertelt hoe dit in zijn werk ging.

"Wanneer je als ondernemer start, ben je vooral bezig met acquisitie en dingen op gang krijgen. In de periode daarna wil je graag bevestiging voor de manier waarop je je organisatie hebt ingericht.  Dat was de voornaamste reden voor een ISO certificering. Daarnaast willen wij graag zaken doen met partijen die het werken volgens ISO 9001 vereisen. We kunnen hiermee aantonen dat wij aandacht hebben voor de wensen van de klant en serieus omgaan met eventuele klachten en kwaliteitsmanagement.

Overzicht
Aan de hand van bepaalde hoofdstukken en paragrafen van het handboek hebben we wat aanpassingen gedaan aan onze werkwijze intern. Zo registreerden wij klachten/opmerkingen eerder in een afzonderlijk bestand of dossier. Nu staan alle contactmomenten met onze klanten, in een bestand. Je kunt in één oogopslag zien hoeveel en wat voor soort contactmomenten er zijn geweest met een bepaalde klant. Dat geeft overzicht en daarmee ook rust.

Glansrijk geslaagd
René heeft vanaf het begin met ons aan tafel gezeten om mee te denken. Ik wilde de kosten zo laag mogelijk houden. René gaf mij daarom de richtlijnen om zelf het handboek te kunnen schrijven, waarbij hij zorgde dat de inhoud aansloot op de normen volgens ISO. Hij heeft hier regelmatig gezeten, een paar dagen meegelopen en de externe audits begeleid. Hij weet waar de focus op moet liggen en kan dit goed afbakenen. In april 2013 vond de laatste audit plaats, waarvoor we glansrijk en zonder afwijkingen zijn geslaagd.

Fijn werken
We zijn bijna negen maanden bezig geweest met de implementatie van ons kwaliteitssysteem. Op het moment dat we er zelf even geen aandacht voor hadden, kregen we een mailtje of telefoontje van René of we niet weer even bij elkaar moesten komen. Ik had op eigen kracht het handboek kunnen schrijven, maar dan was het een omvangrijk document geworden waarin alsnog niet de belangrijkste punten te vinden waren. En de audit hadden we zonder René nooit gehaald. Wij vonden het heel fijn werken!"