24 januari, 2011 · Rene Plasman Meet Mintab 16

Minitab is een bij Lean Six Sigma veel gebruikte statistische software om gegevens te analyseren. Al 40 jaar ondersteunt Minitab bij het uitvoeren van kwaliteitsverbeterprojecten bij gerenommeerde organisaties als Exxon Mobile, Volkswagen, Toyota en General Electric. Afgelopen jaar is de nieuwe versie van deze software gereleased, Minitab 16.

Minitab 16 heeft veel nieuwe en verbeterde features, zoals een eenvoudige export richting PowerPoint en Word en verbeterde ondersteuning bij het gebruik van de verschillende tools. Voor dit laatste is de zogenaamde “assistant” in het leven geroepen. Deze helpt bij het kiezen van de geschikte analysetool door een simpel stappenplan te doorlopen. Hiernaast geeft de assistant ook uitleg hoe de gegenereerde uitkomsten te interpreteren zijn.

Naast al deze vernieuwingen is er voor Minitab 16 ook een Nederlandse versie van Meet Minitab beschikbaar. Een versie die in samenwerking met Molenaar&Plasman Solutions is opgesteld. Klik op “Minitab” voor meer informatie. U kunt natuurlijk ook “Contact” met ons opnemen, als u meer wilt weten over de laatste versie van Minitab.