Lean Six Sigma

Lean en Six Sigma zijn oorspronkelijk ontstaan in de productie- en testomgeving voor producten, waarbij de focus lag op het primaire proces. Door de jaren heen hebben de methodieken zich ook bewezen in de secundaire processen, zoals administratie, financiën, IT en sales. Dit heeft ertoe geleid dat niet alleen organisaties in de industrie met Lean en Six Sigma kunnen werken. Maar ook overheid, semi-overheid en organisaties in de dienstensector.

MnP Solutions heeft op het gebied van processenverbetering volgens Lean en Six Sigma een bewezen trackrecord en daarmee de kennis in huis om de verbetering te optimaliseren. Door een bedrijfs- en probleemspecifieke aanpak, bent u verzekerd van een procesverbetering die op maat is gemaakt. Hierbij werken wij in nauwe samenwerking met uw organisatie en ondersteunen u bij de kritische momenten gedurende de verbetering.

Lean Six Sigma kent een vijfstappenplan.

Six SigmaDefine:

Het project wordt gedefinieerd. Hiervoor dienen de uitkomsten van de projectselectie als input. Vervolgens wordt een projectteam geformeerd, de baseline en doelstellingen bepaald en een uitvoerplanning opgesteld.

Six SigmaMeasure:

Meten is weten. MnP Solutions ondersteunt bij het opzetten van een relevante klantspecifieke meting. Op deze wijze worden de juiste factoren in kaart gebracht en is het uitvoeren van een correcte analyse mogelijk. 

Six SigmaAnalyse:

Tijdens de analysefase vindt kwantitatief onderzoek plaats van de relevante invloedsfactoren. Hiermee maken onderbuikgevoelens plaats voor harde feiten en wordt het nemen van beslissingen vereenvoudigd. De combinatie van analyses met gespecialiseerde statistische tools en praktijkgerichte analisten, zorgt voor het vinden van de juiste knel- en verbeterpunten. 

Six SigmaImprove:

Het oplossen van knelpunten en het implementeren van verbeterpunten staat in deze stap centraal. Tijdens de improvefase ondersteunt MnP Solutions bij het vinden van de passende oplossing en het implementeren ervan. 

Six SigmaControl:

Een goed verbeterproject stopt niet na de implementatie. Bij een goed verbeterproject wordt ook voldoende aandacht besteed aan de borging van de veranderingen. Hiervoor maken wij gebruik van KPI's, Dashboards en andere Business Intelligence tools.  

MnP Solutions biedt een Lean Six Sigma traject in zijn geheel aan, maar kan desgewenst ook deelstappen aanbieden. Prijzen worden van te voren per stap vastgesteld, waardoor u niet achteraf voor prijsverassingen komt te staan. De vergoeding die MnP Solutions hanteert, kenmerkt zich als volgt:

  • “No Cure No Pay”
  • Vaste prijs
  • Prestatiebeloning 

Vraag hier vrijblijvend extra informatie aan.